24.06.2013

Sommerferie: Skt. Hans og gulerodsmuffins. Så er vi i gang!



Endelig kom sommerferien. Jeg glæder mig til at bare at hygge og fla'e u'. Efter en eksamenspresset tid var det rart at koble af med at bage gulerodsmuffins og ikke mindst at fejre Skt. Hans med en god veninde!

Dagen i dag har været så tilfredsstillende: jeg har samlet hyldeblomstskærme, så vi kan få hyldeblomstsaft, og jeg har købt nyt objektiv til kameraet. Summer - here we go!


Hvis du skulle hav lyst til gulerodsmuffins/kage, får du opskriften her:

Du skal bruge:

300 gram Brun farin
2 dl. Olie
4 Æg
275 gram Hvedemel
1.5 tsk. Bagepulver
0.5 tsk. Salt
1 tsk. Natron
2,5 tsk. Kanel, stødt
375 gram Gulerødder, skrællet vægt

Ostecreme:
200 gram Flødeost, naturel (Lidl og Aldi har en billig en)
70 gram Smør
180 gram Flormelis
(evt. lidt revet citronskal)

Farin og olie røres sammen, æggene piskes i et af gangen. Herefter blandes tøringredienserne inden de røres i. Tilsæt gulerødderne. Hældes i ildfast fad (ca. 28x28 cm.) og bages ved 185 grader i 45 minutter.


Ostecreme:
Det bløde smør og flormelis blandes først, og herefter flødeosten - så undgår du klumper ;)Ostecremen fordeles oven på kagen når den er afkølet.


Og så skal kagen ellers bare nydes med et glas kold mælk eller en kop kaffe. Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar