Pebernødder hører sig selvfølgelig til i julen. Her får du min opskrift:
125 g blødt smør
125 g sukker (ca. 1 1⁄2 dl)
1 æg
275 g hvedemel (ca. 4 1⁄2 dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk stødt peber
1 knivspids salt
Bagetid
9-10 min. ved 200°.
- Rør smør og sukker sammen.
- Bland æg i.
- Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Smag dejen til (der er forskel på styrken af krydderier).
- Saml dejen til den er glat og smidig.
- Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 22 cm).
- Her 2 muligheder:
Skær hver pølse i ca. 22 stykker og tril dem til små pebernødder. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen
eller
Læg 'pølserne' på køl i nogle timer (evt. til dagen efter), og skær pølsen ud i tykke skiver på størrelse med en pebernød. Så slipper man for at trille alle pebernødderne enkeltvis. Denne metode foretrækker jeg ;) Det giver pebernødderne en mere kantet form (se foto)
Bagetid
9-10 min. ved 200°.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar