Fastelavnsboller, ca. 24 stk.:
250 g smør, smeltet
2½ dl sødmælk
25 g gær
2 æg
2 spsk. rørsukker
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. salt
Creme:
4 æg
6 spsk. mel
8 spsk. rørsukker
6 dl sødmælk
korn af 1 stang vanilje + den tomme skal
5-600 g mel
Creme:
4 æg
6 spsk. mel
8 spsk. rørsukker
6 dl sødmælk
korn af 1 stang vanilje + den tomme skal
Start ned cremen:
- Rør først alle ingredienser sammen i en gryde. Tænd for blusset og lad det koge op (lad evt. vanillestangen koge med op og tag den væk igen bagefter - den giver smag)
- Stil cremen på køl.
Fastelavnsboller:
- Smelt smøret (jeg plejer at gøre det i mikroovnen)
- Bland smør med mælk, og sørg for at temperaturen ikke for varm (ikke mere end 37 grader, da gærceller eller vil blive ødelagt). Tilsæt gæren og rør sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen mel.
- Tilsæt melen lidt af gangen, og sørg for en god konsistens af dejen. Ikke for fast og tør (se evt mine fotos).
- Lad dejen hæve i 1-1,5 time
Form bollerne:
- Del dejen til 24 dejstykker
- Rul hver klump flad, som en minipizza og put en klat creme i.
- Luk 'minpizzaen' sammen over cremen og sæt den på en bageplade (lukningen skal vende med bunden nedaf)
- Lad dem hæve yderligere 1/2 time.
Bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne (ca. 10-15 minutter).
Pynt med glasur og krymmel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar