11.01.2015

Fastelavnsboller #1 - med moccaglasur

 Inden længe er det tid til fastelavnsboller, så jeg skulle lige finde min gode gamle opskrift frem, og lave en test med moccaglasur. Bollerne smagte fantastisk, men synes faktisk ikke at glasuren smagte nok af kaffe, selvom den blot var lavet af et dobbeltskud espresso (fra Jens' store maskine) og flormelis. Nåh, men det er jo smag og behag. Her får du opskriften på den ellers lækre bolle.

Fastelavnsboller, ca. 24 stk.:
250 g smør, smeltet
2½ dl sødmælk
25 g gær
2 æg
2 spsk. rørsukker
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. salt
5-600 g mel

Creme:
4 æg
6 spsk. mel
8 spsk. rørsukker
6 dl sødmælk
korn af 1 stang vanilje + den tomme skal



Start ned cremen:
  1. Rør først alle ingredienser sammen i en gryde. Tænd for blusset og lad det koge op (lad evt. vanillestangen koge med op og tag den væk igen bagefter - den giver smag) 
  2. Stil cremen på køl.
Fastelavnsboller:
  1. Smelt smøret (jeg plejer at gøre det i mikroovnen)
  2. Bland smør med mælk, og sørg for at temperaturen ikke for varm (ikke mere end 37 grader, da gærceller eller vil blive ødelagt). Tilsæt gæren og rør sammen.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen mel.
  4. Tilsæt melen lidt af gangen, og sørg for en god konsistens af dejen. Ikke for fast og tør (se evt mine fotos).
  5. Lad dejen hæve i 1-1,5 time 
Form bollerne:
  1. Del dejen til 24 dejstykker
  2. Rul hver klump flad, som en minipizza og put en klat creme i.
  3. Luk 'minpizzaen' sammen over cremen og sæt den på en bageplade (lukningen skal vende med bunden nedaf)
  4. Lad dem hæve yderligere 1/2 time.
Bages i ovnen ved 200 grader til de er gyldne (ca. 10-15 minutter).

Pynt med glasur og krymmel





Ingen kommentarer:

Send en kommentar