13.10.2013

Flade og sprøde vanilleflager

Vanilleflager til kaffen, der bare smager helt fantastisk - sprøde og flade! Du skal bruge:500 g. hvedemel0,5 tsk. hjortetaksalt
2 tsk. salt
400 g. smør
1 vanillestang
300 g. sukker
125 g. mandler
1 æg
Hvedemel, hjortetaksalt og salt blandes. Smørret gøres blødt i mikroovnen (husk at have låg på, så mikroovnen ikke bliver smattet til). Vanillestangen flækkes og kornene blandes med sukkeret (gem vanillestangen til kagedåsen, det giver en god aroma). Mandlerne hakkes ganske fint. Bland alle ingredienserne sammen og form dejen til nogle lange pølser med diameter på ca 4-5 cm, alt efter hvor store dine flager skal være. Træk noget husholdningsfilm om pølserne og læg dem på køl. Når de er helt hårde (efter ca. 3 timer - jeg venter selv gerne 1 døgn faktisk) skæres pølsen i fine tynde flager og lægges i ovnen på 220 grader i ganske få minutter - afhængig af ovnen. Hold øje med flagerne og tage dem ud når de er gyldne.Velbekomme!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar