03.08.2013

Vandbakkelser og fest



I fredags fejrede vi Jens' bachelor i jura og min fødselsdag med familierne i sommerhuset. Det blev til to gode slag Kongespil, råhygge og gode grillburgere. Jeg bagte disse vandbakkelser til kaffen. Jeg er egentlig ikke den store fan af vandbakkelser og godt med creme, men jeg havde sådan lyst til at eksperimentere og jeg tænkte, at de nok skulle falde i god jord - og det gjorde de.
Det er sjovt at se hvordan vandbakkelserne hæver til langt over dobbelt volumen, som det måske kan fornemmes af billederne. De er lavet på vand, smør, mel og æg. Jeg brugte opskriften fra Meyers bagebog. Cremen lavede jeg på tykmælk, drænet yoghurt, flødeskum, citron, sukker og citronskal. I bunden lagde jeg et tyndt lag hindbærmarmelade.


 





2 kommentarer:

  1. Det er egentlig ret lækkert det vandbakkelse, har selv prøvet det en gang med succes. Det lyder lækkert med den creme, er meyers bagebog god? Jeg syntes den sådan har været nævnt her og der, og det bagværk derfra plejer se godt ud.

    SvarSlet
  2. Ja, jeg synes den er rigtig god! Det er den af dem der hedder "Meyers Bageri". Rundstykkerne og Ølandsbrødet er mig dog stadig en gåde og ligner absolut ikke bagværket i bogen - det må være noget med 'øvelse gør mester'... ;)

    SvarSlet